Ik probeer mijn zoon elke dag te verrassen met een lunch die hij lekker vindt. Dat lukt meestal goed. Vandaag vond hij in zijn broodtrommel avocado met mayonaise en een cracotte met pesto en geitenkaas. Op KetoCafé zijn genoeg recept ideeën te vinden waarvan ik een aantal op een rijtje heb gezet.

Ketogene sandwich en broodjes recepten (handig voor in de schooltas)

Klassieke ketogene sandwiches en broodjes als lunch vallen altijd in de smaak. Ideaal voor op school of bij een buitenschoolse activiteit.

Ketogene salades

Salades zijn de ideale keuze wanneer je een lichte en vullende lunchmaaltijd wilt eten.

Ketogene pannenkoeken

Met pannenkoeken, hartig of zoet, is het altijd feest.

Warme lunch ideeën

Wanneer je liever iets warms eet bij de lunch zijn er ook verschillende ketogene opties.

5x handige tips voor lunch

  1. Naast Notenbrood en Basisrecept sandwiches kun je ook KetoBrood gebruiken om sandwiches te maken.
  2. Er zijn verschillende soorten beleg die best vet zijn om op bovenstaande keto varianten van brood/pannenkoeken te doen. Bijvoorbeeld pindakaas, pesto, humus, roomkaas, vette vis en pâté. Gebruik de KetoCalculator om tot de juiste ratio te komen. Bijvoorbeeld door eerst roomboter op het brood te smeren.
  3. Het is handig om brood/sandwiches/pannenkoeken van tevoren klaar te maken en in individuele porties in te vriezen. Je kunt een portie dan een dag van tevoren uit de diepvries halen en in de ochtend beleggen.
  4. Met het Notenbrood of het KetoBrood kun je ook tosti’s maken. Bijvoorbeeld met boter en kaas.
  5. Ook een cracotte of een rijstwafel kunnen voor de lunch gebruikt worden. Als er maar genoeg vet bij komt om de ratio juist te krijgen. Bronnen van vet waar je aan kunt denken zijn avocado, mayonaise, pesto en macadamianoten of olijven voor ernaast.

Hopelijk ben je inmiddels geïnspireerd en ga je een mooi schooljaar tegemoet vol heerlijke lunchmaaltijden. De komende maanden komen er nieuwe recepten bij. Hou Ketocafé dus goed in de gaten. Laat het smaken.

Artikel tot stand gekomen met Keto Cool.

Overige