Over KetoCafé

Nutricia is een pionier in de ketogeen dieettherapie. Hierbij is onze missie om de dieettherapie toegankelijk te maken voor alle patiënten die daar baat bij kunnen hebben.
We weten dat de uitvoering van de ketogeen dieettherapie, elke dag opnieuw, uitdagend kan zijn voor u. We hebben het KetoCafé opgericht om u hierbij te ondersteunen.

Het KetoCafé wil u dagelijks inspiratie aanreiken met online recepten die gebruikt kunnen worden bij een ketogeen dieettherapie. Alle recepten die u op KetoCafé vindt, zijn door een diëtist gecontroleerd. Op regelmatige basis zullen wij nieuwe recepten van onze KetoKok online zetten. Als u een van uw recepten met ons wil delen om op KetoCafé te plaatsen, stuur ons dan een bericht via ketocafe.recept@nutricia.com. Elk recept zal door een deskundige diëtist gecontroleerd worden en op KetoCafé geplaatst worden indien het conform het dieet is.

We willen patiënten en hun familie ook ondersteunen tijdens live KetoCafé evenementen. Daar kunt u tijdens kookworkshops inspiratie opdoen samen met andere gebruikers van de ketogeen dieettherapie.U kunt de data vinden op www.nutricia.nl. U komt terecht op de startpagina waar evenementen worden getoond op de nieuwsbanner.

Nutricia Advanced Medical Nutrition heeft meerdere producten ontwikkeld die het volgen van de ketogeen dieettherapie gemakkelijker maken. Bovendien kunnen deze producten ertoe bijdragen de voedingswaarde van de maaltijden te verbeteren. Voorbeelden zijn het KetoCal assortiment en Liquigen die gebruikt kunnen worden in recepten en in sommige gevallen als maaltijdvervanger. Voedingen voor medisch gebruik moeten onder medisch toezicht gebruikt worden.

Vanuit onze missie ‘ketogeen dieettherapie toegankelijk maken voor alle patiënten die er baat bij kunnen hebben’ werken we samen met andere organisaties.

De academische en epilepsiecentra vormen samen het Samenwerkingsverband Ketogeen Dieet Nederland. Neurologen, diëtisten en verpleegkundigen delen ervaringen, stimuleren initiatieven om het dieet toe te passen en ontwikkelen materialen om patiënten en ouders te ondersteunen.
Stichting ZIE (Zorg Intensief en Epilepsie) ondersteunt alle gezinnen met een kind met een epilepsiesyndroom of met moeilijk instelbare epilepsie en bijkomende problematiek zoals een (dreigende) ontwikkelingsachterstand, moeilijk verstaanbaar gedrag, lichamelijke of psychische beperkingen. Nutricia werkt samen met hen om meer ruchtbaarheid te geven aan de ketogeen dieettherapie zodat meer families toegang krijgen tot de informatie.

Belangrijk

De ketogeen dieettherapie mag enkel onder strikt medisch toezicht gebruikt worden. 

Mocht u vragen hebben in verband met de ketogeen dieettherapie, dan is uw diëtist of arts de belangrijkste persoon om uw vragen aan te stellen. Zij kennen uw persoonlijke situatie immers het beste. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice.

Tel: 0800 - 022 33 22 (gratis, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
Mail: medischevoeding@nutricia.com