Frambozen ijs

Bereiding
Ratio 3:1
Frambozen ijs: fris, fruitig en keto-vriendelijk! Dit heerlijke ijsrecept is oorspronkelijk gemaakt met een ratio 3:1, maar door de hoeveelheid ingrediënten lichtjes aan te passen (zie hieronder), bereik je gemakkelijk een 4:1 ratio. Probeer zeker ook ons recept voor Stracciatella ijs!
- Verwarm de frambozen in een pannetje op laag vuur tot ze zacht zijn en beginnen uit elkaar te vallen (ca. 1–2 minuten).
- Laat de frambozen iets afkoelen (tot lauw warm) en pureer ze vervolgens.
- Roer de KetoCal 4:1 poeder neutraal* door de warme frambozenpuree tot het volledig is opgelost.
- Klop de slagroom half stijf.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het frambozenmengsel.
- Breng op smaak met suikervrije frambozensiroop.
- Doe het mengsel in een bakje en zet in de vriezer; roer het gedurende 2 uur elke 30 minuten door, laat het daarna minstens 4 uur invriezen, en haal het 10 minuten voor het serveren uit de vriezer om op te scheppen.
Tip van de chef
- Voor éen portie rekenen we 2 tot 3 bolletjes ijs.
- Om een 4:1 ratio te bereiken, volg je dezelfde bereiding instructies maar gebruik per portie van 2 bolletjes ijs: 44 g slagroom, 28g frambozen, 20 g KetoCal poeder 4:1 neutraal*.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
©Keto Cool in samenwerking met Nutricia
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 75 g frambozen
- 50 g slagroom
- 16 g Ketocal poeder 4:1 neutraal*
- Suikervrije frambozensiroop naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
75 g frambozen | 28 | 0.2 | 3.4 | 1.1 |
50 g slagroom | 170 | 17.7 | 1.6 | 1.2 |
16 g KetoCal 4:1 poeder neutraal* | 113 | 11.1 | 0.4 | 2.3 |
suikervrije frambozensiroop | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 311 | 29 | 5.4 | 4.6 |
Per portie | 311 | 29 | 5.4 | 4.6 |