Broccoliroomsoep
Bereiding
Ratio 4.2:1
- Was de broccoli en snijd in roosjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan en doe de broccoli erbij.
- Doe de overige ingrediënten erbij en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
- Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Weeg de benodigde portie (400 gram) af en serveer.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 280 g broccoli
- 250 ml water
- 200 g Alpro Soya Cuisine*
- 40 g olijfolie
- 1/2 blokje (5 g) Knorr original groentebouillon
Voedingswaarden
| Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
|---|---|---|---|---|
| 280 g broccoli | 75.6 | 1.96 | 2.2 | 8.1 | 
| 250 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 200 g Alpro Soya Cuisine* | 302 | 30 | 2.4 | 4 | 
| 40 g olijfolie | 360 | 40 | 0 | 0 | 
| 1/2 blokje (5 g) Knorr original groentebouillon | 5 | 0.5 | 0.5 | 0.1 | 
| Totaal | 743 | 72.5 | 5.1 | 12.2 | 
| Per portie | 364 | 35.6 | 2.5 | 6 |